Svenske danseband 2

Svenske Danseband har stor tilhengerskare her i landet, vi har også fått egne danseband grupper her som er inspirert av musikkstilen til de Svenske gruppene. Det blir holdt mange opptredener hvert år i nabolandet, det som er blitt veldig populært er når det spilles i de mange folk parkene de har landet rundt. Her er det mange grupper som gjør sitt store gjennombrudd og lykkes veldig bra.

Sten & Stanley

Gruppen Sten & Stanley ble etablert på starten av 60 tallet i Karlskoga, de som var med i fra starten var brødrene Sten, Per og Ebbe Nilsson, Bo Carlen og Stanley Granstrøm. De var til å begynne med et popband men skiftet stil på 70 og 80 tallet til og bli et rent danseband. Dette klarte de veldig bra og hadde i mange år rekorden i Sverige med flest låter på Svensk toppen, mulig de fortsatt har denne rekorden. Med over 60 låter der er de ikke lett og slå og de holder fortsatt på med sin musikk. Det ble opptreden på radio og TV i Sverige og i utlandet, Ebbe og Per var også programledere i programmet Hallå Sverige som var et veldig populært program i Sverige. Det ble flere turneer rundt omkring i Europa og de startet å synge på både Tysk og Engelsk for det internasjonale markedet. De har i år en turne gående som de kalte Greatest Hits så det er bare å titte her så få du tak i billetter.

Clas Løvgrens

Clas Løvgrens
Clas Løvgrens

I fra Billesholm kommer bandet Clas Løvgrens som ble etablert i midten av 90 tallet med da Clas Løvgrens, Olle Fredriksson, Anti Johansson, Andy Johansson og Nicke Fredrikson. De ble etter rundt syv år et heltids band som reiste rundt i Sverige og spilte og klarer seg godt på det ved siden av platesalget sitt.

Bengt Hennings

Bengt Hennings ble etablert i slutten av 60 tallet i Længheim som ikke er langt unna Borås. Bandet består av Kjell Malmborg, Roland Ask, Martin Lindqvist, Mats Grønberg, Robert Muhrer og Peter Mjørnestrand. Dette er også et danseband som har klart seg bra i Sverige og de holder fortsatt på og glede danseglade Svensker landet rundt. Det har også blitt en del plate innspillinger på gruppen så langt, men toppen av karrieren kom nok da de var med i tv serien Dansebandkampen hvor de gikk helt til finalen. Det har også blitt filminnspilling på gruppen samt at de har deltatt i dokumentar filmer.

Larz Kristerz

Larz Kristerz er et forholdsvis ungt band, det ble startet opp i Ælvdalen i 2001. Bandet består av Trond Korsmo, Anders Tegner, Torbjørn Eriksson, Peter Larsson og Mikael Eriksson. Alle hadde tidligere vert med i ulike band i Sverige og klarte seg bra i fra starten av. Det ble mange private tilstelninger de spilte på til å begynne med, bryllup og bygdetuns fester og lignende tilstelninger. Men som med alle gode band fortsatte oppturen og de spilte mere på folkeparker og andre større tilstelninger. Det hele tok virkelig av da de vant dansebandkampen i 2008 og suksessen var et fatum for gruppen som fortsatt holder på.