Dans på lokalet

Det er flere varianter av dette utrykket med dans på lokalet. Kommer litt an på hvilket publikum det er rettet til. I mine yngre dager var dans på lokalet det samme som fest på lokalet med hæla i taket! Men i litt mer voksen alder så betydde fest på lokalet en kveld med venner, god mat og tilhørende drikke. Dansen burde man ikke delta aktivt i selvfølgelig, men det var jo en fin måte å sjekke damer på også. For det var ofte mange singler damer til stede. Musikken kom ofte fra en DJ eller et lokalt band som var engasjert for kvelden.

Fest på lokalet

Jeg husker godt det stedet som var mest beryktet den gangen jeg var for ung til å dra på slike fester. Det var jo 18 eller 20 års grenser på slikt. Men det var alltid mye som skjedde rundt lokalet også, så det å dra dit var populært blant oss som ikke var gamle nok enda. «Slakter’n» var det et sted som het. Det hadde dette navnet på folkemunne i hvert fall. Jeg kjenner ikke stedets originale navn. Men her var det gjerne fest for de «yngre voksne» en gang i måneden. Da var det veldig ofte lokale band som spilte opp til dans. Disko dans og all mulig dansemusikk var jo populært på den tiden. Dette var jo tidlig på 80 tallet.

Fest på lokalet
Fest på lokalet

Men litt forsiktig måtte vi yngste være når vi var i området. Det ble drukket en del alkohol på slike fester og det var enkelte som viste aggresjon mot oss som var for unge og skulle gjerne jage oss langt vekk. Gjerne med en liten omgang juling først. Dette var jo selvfølgelig vi svært lite interessert i å få oppleve. Men det var noe som ble fanget inn av disse eldre guttene og fikk dessverre et og annet blått øye og kanskje ei brukket tann eller i verste fall en brukket arm. En annen ting var jo å samle tomflasker rundt lokalet. For det var jo ikke lov med medbrakte varer i mange tilfeller. Da ble det tømt på utsiden og tomflaskene ut i buskene. Gullgruve for en fattig tenåring!

Dans på lokalet

Når det var dans på lokalet og ikke bare fest, da gikk det som regel litt mer rolig for seg. For da var det som regel litt mer voksent publikum. Men det kunne da blir skikkelig fest da også. Og dans ble det alltid i store mengder. Da skulle det danses med alle og enhver. Du hadde knapt noe valg om du først hadde kommet på innsiden døren før ei dame «sugde tak i deg» og dro deg med ut på dansegulvet. Jeg har opplevd det ved flere anledninger og har mistrivdes ute på dansegulvet der mer enn en gang ja.

Men det var også et par ganger hvor jeg synes det gikk greit og det var gøy å danse. Det kom en del an på den partneren som tok det med eller truet meg ut på dansegulvet. Og litt ettersom hva slags musikk som ble spilt da. Men slike fester var det mye av før i «gamle» dager, men nå til dags hører man lite til slikt. Mulig det er en ting som har opphørt?